dimecres, 10 de febrer del 2010

Viatjant a/per/desde Nijmegen


Aquest post intentarà recopilar tota la informació possible de trens, avions, busos, etc. sobre com venir a Nijmegen, com marxar de la ciutat i com voltar per Holanda i rodalies.

Comencem amb com anar amb avió a Nijmegen. Holanda és petita i té forces aeroports (Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Eindhoven...). Aquest fet facilita la cerca de vols barats ja que es poden mirar nombroses combinacions. Jo només anomenaré els més pràctics i els que he fet servir fins al moment:

Com anar a Nijmegen: opció aeroport Dusseldorf (Weeze) via Ryanair

La que crec que és l'opció més ràpida, còmode i amb la que es va directe a barraca és la de viatjar a l'aeroport de Dusseldorf (Weeze). Aquest aeroport està situat a la ciutat de Weeze (Alemanya), anomenat per Ryanair amb el nom de Dusseldorf perquè suposo que és la ciutat alemanya més propera. Ara bé, al mateix temps aquest està a només 60 km de Nijmegen.

Doncs bé, just a la sortida de l'aeroport de ben segur trobareu un bus/fragoneta que, previ pagament de 16 euros, et deixa a l'estació central de trens de Nijmegen en uns 45 minuts. El mateix per la tornada: per 16 euros aneu de l'estació de trens de Nijmegen a l'aeroport. Ara bé, en aquest cas, tal i com em va dir un dels conductors, és important reservar perquè sino pot ser que no vinguin a recollir a ningú. Aquí un xic d'informació visual:



I aquí els links d'utilitat:

Com anar a Nijmegen: opció aeroport Eindhoven via Ryanair

Una altra opció prou ràpida i còmode és la de volar fins a Eindhoven amb Ryanair també. En aquest cas el viatge d'Eindhoven a Nijmegen és una mica més complicat però igualment es pot dur a terme. Aquí els passos a dur a terme:
  • Bus 401 o 501 (la memòria em falla) de l'aeroport fins a l'estació de trens, que és la última parada del bus.
  • Una vegada a l'estació de trens, comprar un bitllet cap a Nijmegen. Us vendràn un tiquet per 13 euros que us permetrà agafar un tren direcció Hertogenbosch, allà fer trasbord i agafar-ne un altre que ja us porta a Nijmegen.
I res més. Ja estareu al destí desitjat. Per la tornada simplement cal fer el mateix procediment a l'inversa.

ATENCIÓ: No vull deixar de comentar que aquesta possibilitat té un aspecte negatiu important, i és que si el vol arriba molt tard a Eindhoven o bé marxa molt aviat al matí (crec que hi ha un dia de la setmana que surt d'Eindhoven cap a Girona cap a les 8 del matí), us podeu trobar que heu de fer nit a Eindhoven. Per què? Doncs bàsicament perquè no hi ha transport nocturn, ja que els primers trens comencen a les 6h i els últims cap a les 24h.

Aquí els links d'utilitat d'aquesta opció:

RECOPILACIÓ DELS LINKS D'INTERÈS


CONSELLS PER AL VIATJANT
  • Portar escrit en un paper Nijmegen per demanar informació de com anar-hi, o bé aprendre com pronunciar-lo correctament.
  • A Holanda la VISA (incloc Electron també) no l'accepten enlloc, i si l'accepten et cobren comissió. M'explico: es poden treure calers d'un caixer automàtic (pagant taxes), però en la majoria de llocs només accepten MAESTRO i targetes pròpies del país. Per exemple, a l'estació de trens d'Eindhoven no accepten VISA, no essent així a la d'Amsterdam, tot i que en aquesta última et cobren 1 euro per utilitzar-la. En definitiva, sinó teniu MAESTRO, porteu calers en efectiu sinó voleu anar pagant comissions a tot arreu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada